17. november 2015

Orientalsk risret

Min bonusdatter er utroligt glad for karryretter. Livretten er boller i karry skarpt forfulgt af den orientalske risret fra Knorr. Jeg er absolut ikke fan af Knorr's pulverhelvede, men det er så nemt, at selv smedebassen kan finde ud af at tilberede et måltid mad - og det er han jo indimellem nødt til, når jeg ikke er hjemme. Når jeg laver mad, kan vi godt få en omgang orientalsk risret, men så er den altså lavet fra bunden af ordentlige råvarer. Det tager lidt længere tid, men så kan det til gengæld spises med god samvittighed, uden at bekymre sig om unødvendige tilsætningsstoffer. Den her går rent ind hos den 7-årige karry-elsker.



Orientalsk risret - 4 prs:

400 g hakket oksekød
Olie til stegning
1 1/2 spsk karry
2 store løg - snittet
3 store gulerødder - i små tern
3 dl ris
4 1/2 dl kalvefond eller bouillon
2 tsk salt
100 g ærter
100 g rosiner


Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg de snittede løg heri - De må godt tage en smule farve, men ikke for meget. Drys karry over, og steg det godt igennem inden det hakkede oksekød tilsættes og brunes af.


Tilsæt ris, gulerodstern, salt og kalvefond/bouillon og rør det hele godt sammen. Fonden skal dække retten.


Bring gryden i kog, og skru ned for varmen. Læg låg på, og lad det simre i 15 min - Rør i gryden et par gange i løbet af tilberedningstiden. Tilsæt ærter og rosiner, og tilbered i yderligere 5 min.


Tjek om risene er møre, og smag evt. til med mere salt.


Vi spiser risretten som den er, men hvis du vil have lidt mere spræl, kan du lave små skåle med tilbehør ligesom til rijstaffel: Peanuts, ananas, banan, kokos, fintsnittet forårsløg, peberfrugt o.lign.





1 kommentar:

  1. Super lækker, nem at lave. Hvis du har en god time prøv den !

    SvarSlet