3. august 2014

Tomat-frittata

Det er (igen) ved at være noget tid siden, jeg sidst har haft tid til at skrive lidt her på bloggen. Vi har haft susende travlt på kroen, så det er faktisk små tre uger siden, jeg sidst har haft tid til at lave lidt mad her hjemme. I mellemtiden er mit drivhus begyndt at bugne med små fine tomater, og der er kommet fire nye høns til vores hønseflok, så idag var der tomat-frittata på menuen til frokost. Æg og tomat er jo en klassisk kombi, og når man så lige finder en humpel godt modnet vesterhavsost bagerst i køleren, så er der ikke et øje tørt. Frittata er hurtigt, nemt og lækkert - Og en lille smule mere spændende end en klassisk æggekage.

Tomat-frittata - 2 prs:

6 æg
1 dl mælk
1 tsk salt
Friskkværnet peber
1/4 tsk natron
1 tsk smør
En god håndfuld revet vesterhavsost - eller en tilsvarende hård ost som f.eks parmesan
250 g cocktailtomaterSkær et lille kryds i toppen af tomaterne - Dette gør at skindet kan trække sig sammen, uden at sprække på alle leder og kanter.


Pisk æggene sammen med mælk, salt, peber og natron. Smelt smørret i en pande og hæld æggemassen heri. Lad æggemassen sætte sig, drys den revne ost henover og stik tomaterne i med krydsene opad.


Sæt panden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Bag til æggemassen et stivnet. Det tager ca. 10 min - Alt efter hvor stor en pande du har brugt.


Er du meget sulten, kan frittata serveres med en skive rugbrød eller salat ved siden af.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar