4. april 2014

Hvid chokoladeparfait med hindbærswirl

Jeg har aldrig været den store is-spiser. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide is, men oftest er det købt is, der bliver serveret i de danske hjem, og 99% af det man kan købe rundt omkring er af en virkelig ærgerlig kvalitet. Jeg forstår egentlig ikke, hvorfor der ikke er flere, som laver deres egen is - Det er super nemt at lave en parfait, og det tager ikke ret lang tid, hvis man ser bort fra den tid, hvor det bare skal stå i fryseren og passe sig selv. Denne version er lidt mere avanceret, end den is jeg normalvis laver. Det skyldes chokoladen, som skal smeltes, inden den tilsættes. For at den ikke skal klumpe sammen, fordi den rammer en kold æggesnaps, skal der anvendes en varm sukkerlage, frem for alm. sukker, når æggeblommerne piskes op - Det gør at arbejdstiden bliver en lille bitte smule længere, men det er helt klart arbejdet værd.

Hvid chokoladeparfait med hindbærswirl - ca. 8 prs:

5 æggeblommer

90 g sukker
1/2 dl vand
125 g hvid chokolade
1/2 ltr piskefløde
75 g hindbærsyltetøj - Tynd marmeladeÆggeblommerne puttes i en skål/røremaskine og piskes. Sukker og vand puttes i en kasserolle og bringes i kog. Sukkeret skal være opløst, men væsken skal ikke koges ind. Når blommerne er pisket lidt op, tilsættes den varme sukkerlage i en tynd stråle, under konstant piskning.


Fortsæt med at piske indtil æggeblommerne har opnået dobbelt størrelse. Imens smeltes chokoladen over vandbad. Den smeltede chokolade hældes hurtigt over i æggesnapsen og piskes godt ud i massen.


Pisk fløden til let skum i en skål for sig selv, og vend den sammen med den øvrige masse. Tilsæt hindbærsyltetøjet ved at lægge det som klatter forskellige steder på iscremen. Vend det rundt et par gange, uden at røre for meget rundt.


Hæld iscremen i en form der kan gå i fryseren - Her har jeg brugt en lagkageform. Stil isen i fryseren i mindst 8 timer inden servering.


Denne is blev lavet i forbindelse med smedebassens fødselsdag, så den skulle selvfølgelig pyntes fint. Valget faldt på nogle sølvfarvede sukker-glimmer-dimser og stedmoder fra haven - Som faktisk er spiselig, men ikke har den store smag. Jeg synes de er rigtigt smukke at bruge til desserter.

1 kommentar:

  1. Det ser vildt lækkert ud... Den skal hurtigst mulig afprøvesæ

    SvarSlet