9. april 2015

Cremet sur/sød pastasalat med forårsløg og bacon

En god pastasalat er en fantastisk spise. Sådan en kan bruges som tilbehør til alverdens kød, og hvis den er rigtig god, kan resterne bruges til frokost eller madpakke dagen efter. Der findes alverdens afskygninger af pastasalat, og kan være alt fra tør pasta med lidt ærter, over pasta vendt i pesto, til marinerede salater med alverdens forskellige ting og sager i. Den her er cremet, let og lækker, og fordi der er bacon i (alt er bedre med bacon!) kan den spises som et måltid i sig selv.

Cremet sur/sød pastasalat med forårsløg og bacon - 4 prs:


  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 hvidløgsfed
  • 1/2 tsk peberkorn

  • 250 g pastaskruer - jeg bruger fuldkorn
  • 3 dl creme fraiche
  • 200 g stegte bacontern
  • 2 bdt forårsløg


Sukker, eddike, hvidløg, laurbærblade og peberkorn koges op, så sukkeret opløses. Hæld eddikelagen i en skål, og sæt den på køl.



Kog pastaen efter anvisningerne på posen, og lad den køle af. Imens skæres forårsløgene ud i tynde skiver - gem noget af den grønne top til at drysse over salaten til sidst.


Hæld den afkølede eddikelage i en skål sammen med creme fraichen og rør det sammen. Tilsæt pasta og forårsløg.


Lad salaten trække på køl i min en halv time. Umiddelbart inden servering vendes de stegte bacontern i, og det snittede top fra forårsløgene drysses over.