18. juli 2021

Kyllingefrikadeller med hvidløg og basilikum

 Når jeg laver frikadeller er det oftest af kyllingekød. Vi spiser faktisk bare generelt meget kylling. Det smager dejligt, det er magert, og det er mere bæredygtigt end det røde kød fra firbenede dyr. Desuden er kyllingekødet meget alsidigt. Smagen kan stå for sig selv, men tager absolut ikke skade af at få et ordentligt gok på smagsknappen. Derfor bliver mine kyllingedeller ofte krydret med et eller andet spændende. Disse fik en omgang hvidløg og basilikum, men det kunne også have været alle mulige andre krydderurter.

Da jeg lavede dem her var jeg ikke helt fokuseret på min sædvanlige fremgangsmåde, når jeg skal lave indlæg til bloggen. Så jeg glemte simpelthen at få taget billeder af processen. Men mon ikke de fleste af jer har prøvet at røre en kyllingefars sammen før, og kan klare jer, uden billeder til at guide? 



Kyllingefrikadeller - ca. 10 stk:

  • 400 g hakket kylling 7-10%
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk løgpulver
  • 1/2 tsk stødt peber
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk hakket basilikum
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 dl mælk
Start med at røre kødet sejt med salten. Herefter tilsættes krydderier og krydderurter og røres grundigt ud i farsen. Tilsæt æg og havregryn og til sidst mælk. Farsen skal gerne være lidt tynd. Den bliver tykkere, når den får lov at trække. Stil skålen i køleskabet i mindst 30 minutter.
Varm en pande med et godt lag rapsolie (Nej kødet suger det ikke) Form dellerne og brun dem af ved høj varme. Herefter skrues ned og dellerne steges færdigt ved lav temp. De skal have ca. 5 minutter på hver side.
Dem her blev spist med en lækker gulerodssalat - Det går nemlig super godt til frikadeller.