Gulerodsbrud er efterhånden blevet en klassiker, og med god grund. De er lette og luftige, en lille smule søde, og dejligt svampede. Og så er de super nemme at lave. Dejen skal ikke æltes, men blot røres sammen i en skål, hæve, og klattes over på en bageplade, inden bollerne kommer i ovnen. De gør sig godt til morgenmaden, brunchen, eftermiddagskaffen, madpakken, eller bare som en snack som man går og brækker lidt af. De her blev bagt til min svigerfars fødselsdagsgæster, og de var, som altid, et kæmpe hit.
Gulerodsbrud - ca. 10 stk:
- 50 g smør
- 5 dl sødmælk
- 25 g gær
- 2 tsk salt
- 2 spsk sukker
- Ca. 150 g groftreven gulerod
- 75 g solsikkekerner
- 650 g hvedemel
Smelt smørret i en kasserolle. Tag den af varmen og tilsæt mælken. Det skulle gerne give en fingerlun væske. Hæld det i en skål og opløs gæren heri sammen med sukker og salt. Tilsæt gulerod, solsikkekerner og hvedemel, og rør det hele godt sammen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 30 min.
Dyp to spiseskeer i vand, og brug dem til at sætte klatter af dej på en bageplade beklædt med papir. Drys evt. med lidt ekstra solsikkekerner.
Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.