12. marts 2014

Lækre, snaskede, luftige kanelsnegle

Lige nu ærger det mig, at jeg ikke spiser kulhydrater. Kæresten min har lovet kage til kollegaerne, og valget er faldet på kanelsnegle. Jeg har altid elsket sådan nogen! Det er efterhånden umuligt at finde en bager, der laver en ordentlig kanelsnegl, men så er det jo godt at man kan bage dem selv. Der er godt nok lidt forskel på mine hjemmebagte og bagerens wienerbrødsudgave, men jeg synes bestemt de her er arbejdet værd. De er super luftige og super snaskede - Lige sådan som en kanelsnegl skal være. Jeg bager dem i en bradepande, hvor de står helt tæt. På den måde bliver der ingen tørre kanter, men masser af blødt, kridhvidt brød. Mums!

Når jeg alligevel er igang, bager jeg altid en stor portion. Der er ikke ret meget mere arbejde ved at lave flere ad gangen. I dette tilfælde skulle jeg alligevel bruge mange, da der både skulle være 24 at sende med smedebassen, og så skulle jeg bruge nogen til en flok rare mennesker, der kom og hjalp med at rejse vores hønsehus igen, efter Bodil's hærgen. Står du ikke lige og kan få afsat 36 kanelsnegle, så kan de sættes i forme, efterhæves og derefter fryses ned - Når du så skal bage dem, skal du bare lige tø dem op, inden de kommer i ovnen.

Kanelsnegle - 36 stk:

Dej:
200 g smør
1 l sødmælk
100 g gær
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
200 g sukker
2 æg
1700 g hvedemel

Remonce:
500 g smør
500 g brun farin
6 tsk stødt kanel

Sammenpisket æg til pensling
Evt. perlesukker til drys

Smørret til dejen smeltes, og mælken hældes i gryden. Blandingen varmes op, indtil den er fingerlun. Hæld det over i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen. Dejen skal være meget blød og smidig. Lad dejen hæve i en lille time. Imens kan du røre ingredienserne til remoncen sammen.


Læg dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul dejen ud i ca 1 cm tykkelse - Sådan at du har en stor aflang plade af dej.


Smør remoncen ud i et jævnt lag. Lad en kant i den ene side af dejen være fri, så du bedre kan hæfte dejen sammen, når du skal til at rulle.


Rul dejen sammen som en roulade på de lange led, og skær den ud i stykker på ca. 3 cm.


Smør en aluform eller beklæd en bradepande med bagepapir. Stil kanelsneglene ned i formen, så de står tæt, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.


Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys dem. evt. med perlesukker. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag dem i ca. 20 min.


Husk at smage på dem mens de er lune.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar