11. december 2016

3. søndag i advent - Varm ingefærdrik

Julen nærmer sig med hastige skridt, men jeg har faktisk ikke tid til at komme sådan helt rigtigt i julestemning. Jeg sveder over eksamenslæsningen, for min svendeprøve venter lige om hjørnet. Jeg tror at jeg er så klar som jeg kan blive, men derfor skader det alligevel ikke, at læse op, på de ting som ligger gemt lidt for langt tilbage i hukommelsen. For at gøre læsningen lidt lettere at komme igennem, forkæler jeg mig selv med lidt julesmåkager og en varm kop et eller andet. I denne uge har den bl.a. stået på varm ingefærdrik. Ingefær bliver rost til skyerne for dets sundhedsfremmende egenskaber -- Faktisk er der ingen grænser for hvad det er godt for. Så mon ikke også det er det der skal til, for at jeg klarer min svendeprøve med bravour ;)


Varm ingefærdrik:

  • 1/2 ltr vand
  • Ca. 40 g frisk ingefær
  • 1/2 - 1 citron
  • 1 spsk honning



Put vandet i en kasserolle. Skræl ingefæren, og skær den i skiver sammen med citronen.


Put ingefær, citron og honning i kasserollen, og sæt den på komfuret. Kog op, og skru ned for varmen, så det kun lige simrer.


Lad drikken trække, indtil den har fået den ønskede styrke. I starten vil den smage mest af citron, men ingefæren vil lige så stille begynde at afgive smag.


Hæld drikken på glas, og drik den mens den er rygende varm. Jeg kan godt lide drikken stærk, så jeg putter en skive ingefær i hvert glas. Pas på med at gøre det, hvis ikke du er til det meget spicy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar