4. april 2014

Wok med svinekød og rød karry

Wokmad er en af livretterne her i huset. Vi er begge ret glade for asiatiske retter med masser af spicy varme, og jeg er ret glad for retter, hvor jeg kan få ryddet ud i grøntsagsresterne. I bedste stop spild af mad stil, blev dagens aftensmad endda lavet af et par øko-svinekoteletter, som var meget billige, på grund af sidste salgsdato. Sidste salgsdato er ikke ensbetydende med at man får en dårlig vare, så jeg køber gerne dato-varer. Jeg synes ikke der er nogen grund til, at butikkerne skal smide en pakke koteletter væk, fordi jeg hellere vil have nogen der er lidt nyere, selv om de skal bruges samme dag. Jeg synes heldigvis, at flere og flere forretninger er blevet rigtig gode til at nedsætte datovarer, så der bliver solgt ud, i stedet for smidt ud.

En pakke koteletter egner sig fortrinligt til at blive skåret i strimler og anvendt i wokmad. Tilberedningstiden i wokken er ganske kort, så det nytter ikke noget, at købe svinekød i tern, da de ofte er skåret af klumpen, som er ret sej. Mørbrad egner sig fortrinligt til den slags, men koteletter kan også sagtens anvendes.

Wok med svinekød og rød karry - 3 prs:

500 g mørt svinekød i strimler
1 spsk rød karry pasta
2 spsk olie
1 stor porre
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1/2 bdt. broccoli
100 g sugarsnaps
1 dåse vandkastanjer - ca. 140 g
1 dåse bambusskud - ca. 140 g
1 stor dåse kokosmælk - ca. 3 dl
Fiskesauce
Sriracha hot chili

Evt. friskhakket koriander og cashewnødder til drys.Skær alle grøntsagerne ud i mundrette stykker. Hak hvidløget helt fint og hæld vandet fra vandkastanjer og bambusskud.


Opvarm olien i en wok og svits kødet. Tilsæt karrypasta og fordel det grundigt ud i kødet - stadig for fuld varme.


Put hvidløg og porre i retten og steg det godt igennem - uden at det tager farve. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Bring retten til kogepunktet og skru ned for varmen. Lad det simre i 5 min. Smag til med fiskesauce og sriracha chili.


Server med masser af friskhakket koriander og hakkede cashew nødder


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar