13. august 2013

Squashtærte

Sæsonen for squash er i fuld gang. Jeg har desværre ikke selv squash i haven, for da det aldrig er lykkes mig at holde sneglene væk fra dem, har jeg helt opgivet at dyrke dem. Min svigerfar dyrker dem til gengæld hvert år, og her bliver jeg mere end rigeligt forsynet med de squash vi kan nå at spise.

Squash er rigtig lækkert i mange ting. Jeg bruger det dog hovedsageligt til brød, kager og tærte. Squashtærten er super let at lave. Der skal ikke laves nogen tærtebund, og alle ingredienserne skal bare røres sammen til en form for dej. Jeg laver gerne en dobbelt portion, når jeg er igang. Tærten kan fryses ned, og så er der nem aftensmad til kæresten, når jeg ikke er hjemme. Den oprindelige opskrift stammer fra Alletiders kogebog, men jeg har med tiden ændret i den - til det bedre, synes jeg selv. Har du lyst, kan en del af squashen, eller det hele for den sags skyld, erstattes med revet gulerod, pastinak eller persillerod - Det gør jeg gerne, når vi når hen i rodfrugtesæsonen.

Squashtærte - ca. 3 prs:

200 g bacontern
150 g løg
350 g squash
100 g revet ost - gerne en god modnet cheddar
60 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 dl rapsolie
3 æg
1 dl cremefraiche
1 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber

Steg baconternene, så de er næsten sprøde, og størstedelen af fedtet er smeltet fra. Læg baconternene på køkkenrulle, og sæt det til side.
Hak løgene, og riv squashen på et groft rivejern - Jeg river begge dele i min foodprocessor.


Tilsæt alle de øvrige ingredienser.


Rør det hele grundigt sammen.


Smør en tærteform, eller giv den en gang sprayfedt. Fordel dejen jævnt ud i formen.


Tærten bages ca. 35 min. ved 180 grader varmluft. Den skal være gylden på toppen.


Lad tærten køle af 10 min. inden servering. Server gerne en god salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar