Squashspaghetti med bagt laks og hvidvinssauce - 2 prs:
- 2 små squash
- 2 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort løg - hakket
- 2 fed hvidløg hakket
- 20 g smør
- 2 dl hvidvin
- 1 tsk fiskebouillonpulver el. 1 terning
- Saft og reven skal af 1/2 citron
- 2 1/2 dl fløde
- 2 dl ærter
- 2 spsk hakket dild
- 2 lakseportioner
- Flagesalt
- Citronpeber
Vask squash og riv dem i strimler på et mandolinjern. Put strimlerne i en stor skål, og sæt dem til side.
Læg laksefileterne i et ovnfast fad, drys med salt og citronpeber. Sæt det i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bag laksen i ca. 12 minutter.
Smelt smørret i en gryde, kom løg og hvidløg i, og lad det småsimre indtil løgene er klare og bløde. Tilsæt hvidvin og fiskebouillon, og lad det simre, indtil væsken er næsten væk.
Hæld en kande kogende vand over squashspaghettien, sammen med salt og olivenolie. Lad det stå og trække, mens du laver sovsen færdig.
Hæld fløden i gryden sammen med citronsaft og -skal. Lad det koge lidt ind, til sovsen bliver tyk og cremet.
Tilsæt ærter og hakket dild. Smag til med salt og evt. friskkværnet peber.
Hæld vandet fra squashspaghettien. Anret i en dyb tallerken med hvidvinssovsen og et stykke laks ovenpå.