23. august 2021

Forårsruller med oksekød

 I min barndom var forårsruller noget der kom fra en rød plastikpose som der stod Daloon på. Jeg tror det var de eneste forårsruller der kunne købes i Danmark. Jeg husker ihvertfald ikke andre. Med tiden er der kommet masser af forskellige varianter, og at dømme efter udvalget, så er frost-forårsrullen stadig populær. Nu om dage laver jeg dem selv - Som regel i filodej, fordi det er dejligt nemt. Men der er bestemt også lækkert, når man går all in, køber forårsrulledej hos den asiatiske købmand, og laver dem på den traditionelle måde.



Forårsruller med oksekød - 15 stk:

  • 15 stk forårsrulledej
  • 1/2 spidskål
  • 3 store gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk soya
  • 1 ltr rapsolie 

Skær grøntsagerne ud i mundrette strimler. Varm et par spsk olie i en wok eller pande og steg løg og selleri indtil de er bløde. Brun oksekødet af sammen med løg og selleri. Tilsæt hvidløg og karry, og steg det med et øjeblik.


Vend gulerødder og kål i panden sammen med soya og fiskesauce. Lad det simre indtil grøntsagerne falder lidt sammen. Tag det af varmen.


Tag et stykke forårsrulledej, og læg det så et hjørne peger opad. Læg en stribe fyld lidt under midten af dejen. Fold det nederste hjørne op over fyldet, og derefter siderne ind over. rul en omgang, og stram dejen op omkring fyldet, inden det rulles op i resten af dejen. Fugt kanten med lidt vand på en finger, inden du lukker rullen.


Varm olien op i en gryde. Den er klar, når det bruser, hvis du stikker en tandstikker eller tændstik ned i olien. Kog forårsrullerne nogle stykker ad gangen. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.