22. april 2016

Super nemme kokosmakroner

I påsken fejrede vi smedebassens fødselsdag. Hele den pukkelryggede blev inviteret til påskefrokost i anledning af at han fyldte 35 år. Til sådan et frokostbord skal der ikke mangle noget, men når gæsterne spiser sig mere end mætte til frokost, hvad serverer man så til kaffen? Jeg gad helt ærligt ikke lave hverken lagkage eller kagemand, for jeg var klar over, at jeg ville ende med at have en masse kage til overs, som i sidste ende ville blive til hønsemad. Derfor bestemte jeg mig for at nøjes med kransekage konfekt, små trøfler og kokosmakroner. Hvad der blev til overs, kunne ryge med til kollegaerne efter påske. Opskriften her er ikke min - Det er faktisk en jeg har fundet i Rema's tilbudsavis. Den har været bragt flere gange, men det er først nu, jeg har fået den prøvet af. Makronerne er ret gode, og ikke mindst nemme! Det tager ca. 10 - 15 min, så er de i ovnen.



Kokosmakroner - ca. 24 stk:

  • 1 dåse sødet, kondenseret mælk - knap 400 g
  • 300 g kokosmel
  • Ca 200 g mørk chokolade til overtræk


Kokosmel og kondenseret mælk røres sammen til en ensartet masse.


Form massen til kugler, toppe, eller hvad du nu lige synes. Det skal klemmes lidt sammen, så det ikke falder fra hinanden.

Bag kokosmakronerne ca. 10 min ved 175 grader. De skal være let gyldne.


Når makronerne er kølet helt ned, overtrækkes bunden med smeltet, mørk chokolade.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar