13. april 2015

Barbecue kamsteg

Vi får generelt grillet alt for lidt her på matriklen. Førhen var det næsten utænkeligt, at jeg tilberedte en steg i ovnen, men efterhånden står grillen og er lidt ensom på terrassen. Det har jeg bestemt mig for at lave om på. Så da der tidligere på ugen var et helt fantastisk forårsvejr, skulle det udnyttes! Jeg fik gravet en kamsteg frem fra fryseren, og gik på opdagelse på krydderihylden. Efter en tur på grillen stod jeg med en saftig, varmt krydret steg, med svær der nærmest smager som chips.

Barbecue kamsteg:


  • 1 kamsteg på ca 1,5 kg
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk salt
  • 1/3 tsk sorte peberkorn
  • 2 fed hvidløg

  • Ca 2 dl bøgesmuld



Alle krydderierne puttes i en morter sammen med hvidløget, og det hele stødes grundigt sammen til en halv-klistret masse.


Rids sværen på kamstegen - Jeg ridser på begge led, så krydderierne bedre kan trænge ned. Gnid stegen grundigt med krydderblandingen. Det skal både på kødet og ned mellem sværene.
Stil stegen på køl så den kan trække smag. Hvis den skal være rigtig god, skal den stå i et døgn, så smagen kan trække ind i kødet.


Læg kamstegen på grillen med en dryp-bakke under. Den skal grilles ved indirekte varme. Put bøgesmuld i en foliebakke og sæt det over de varme kul. Læg låget på grillen og lad magien begynde. Det vil ryge kraftigt, når bøgesmulden begynder at ulme, men det er ligesom det der er meningen.
Steg til kødet er 70 grader - I dette tilfælde skulle den have lige godt 1,5 time. Tag kødet af grillen, hold det varmt med et par viskestykker, og lad det trække i ca. 20 min.


Denne her blev serveret med en cremet, sur/sød pastasalat

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar