14. august 2014

Græskarboller

Det er ikke meget jeg har fået blogget de sidste måneder. Jeg har haft lynende travlt på jobbet, og samtidig har vi haft nogle problemer, som har fyldt utroligt meget i mit hoved. Når hjernen kværner rundt hele tiden, er det svært at tage sig sammen til noget som helst. Et møde med min chef, gjorde at jeg for nylig kunne begynde at se lidt lysere på tingene. Så min fridag idag er blevet brugt flittigt, på at få lavet en masse af de ting jeg har negligeret i den seneste tid. Nu er der kogt marmelader og lavet saft til vinteren - Og så har jeg endda også haft tid til at bage boller, og komme i bund med vasketøjet.

Som mine trofaste læsere nok ved, er jeg ret glad for hjemmebagte boller. Den slags som mange mænd hader - "Fordi de er fulde af fuglefrø" - Jeg ELSKER kerner! Græskarkerner er en af favoritterne, og det bedste brød indeholder selvfølgelig en masse af dem - Både indeni og udenpå.

Græskarboller - ca. 18 stk:

5 dl A38

5 dl kogt varmt vand
50 g gær
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
300 g fuldkorns hvedemel
1 1/2 dl græskarkerner
Ca. 1 kg hvedemel

Sammenpisket æg til pensling

Græskarkerner til drys

Bland det varme vand med A38 - Blandingen skal være fingerlun. Rør gæren ud heri, tilsæt salt, olie, fuldkornsmel og græskarkerner og rør godt sammen.


Tilsæt hvedemelet - Hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for fast. Man kan aldrig være helt sikker på hvor meget der skal bruges. Ælt dejen grundigt - Jeg bruger altid min røremaskine. Den færdige dej hæver tildækket og lunt i 45 min.


Del dejen i passende stykker - Jeg laver gerne store boller, så jeg får 18 stk af denne portion. Form dejstykkerne til boller, og lad dem hæve på bageplade i ca. 1 time.


Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med græskarkerner.


Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 20 min. Bagetiden varierer efter størrelsen på bollerne.


Husk at spise en lun bolle med smør, mens de stadig er varme - Det må man endelig ikke glemme, når man bager boller.
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar