2. juli 2014

Madbloggerudfordringen III - Pasta med spinat, sprød skinke og grønne jordbær

Det er blevet tid for endnu en runde af madbloggerudfordringen. Jeg har også deltaget i de foregående runder. Første omgang gik ud på at finde en opskrift hos en tildelt kollega, og lave sin egen fortolkning - Her lavede jeg okse/grøntsagsboller med tomatsauce. Anden runde gik ud på, at vi fik tildelt en blog, hvor vi skulle finde en opskrift, hvorfra der blev udvalgt 3 ingredienser, som skulle gå igen i vores egen fortolkning - Her tryllede jeg en kageopskrift om til svinemørbrad med flødsostefyld. I denne tredje udfordring var reglerne igen ændret, så denne gang fik vi blot tildelt tre råvare emner, og så var der ellers frit spil. Råvarerne der skulle anvendes var: bladgrønt, gris og sommerbær. Umiddelbart lyder det nemt, men er du klar over, hvor mange kombinationsmuligheder der er i de 3 små ord? Jeg endte med at vælge en pastaret, for det er en kategori, hvor jeg føler mig ret godt hjemme. Et kriterie jeg selv tilføjede til udfordringen var, at retten skulle bestå af danske råvarer. Når vi har lækre lokale fødevarer, hvorfor så bruge en masse energi ( og CO2) på at transportere fødevarer på kryds og tværs af landegrænser?

Pasta med spinat, sprød skinke og grønne jordbær - 2 prs:

6-8 skiver spegeskinke - Spørg din slagter! Det er den danske version af parma/serrano skinke
1 spsk smør
250 g frisk spinat
2 dl piskefløde
3 tsk maizena
Saft og skal af 1/2 citron
Salt og peber

Pasta af 200 g durummel
En håndfuld syltede grønne jordbær
Vesterhavsost

Begynd med at lægge spegeskinken op på bagepapir. Den skal have ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Sæt en gryde over til at koge pasta.


Skyl spinaten grundigt og læg den op på et viskestykke, så det værste vand drypper af bladene. Smelt smørret i en gryde, og put spinatbladene i. Sørg for at vende lidt rundt i dem - De vil ret hurtigt begynde at falde sammen.


Rør maizenaen ud i fløden og hæld det ved spinaten. Kog op under omrøring. Smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber.


Vend den kogte pasta sammen med spinatsaucen, og anret det i to tallerkener. Bræk den sprøde spegeskinke i mindre stykker, og drys den over pastaen. Høvl rigelige mængder vesterhavsost over retten og pynt til sidst med de syltede grønne jordbær, som giver et super lækkert surt/sødt twist til det hele.



2 kommentarer:

  1. Èn sikker vinder med kombinationen af skinke og spinat i en pastaret, og spændende med de syltede grønne jordbær på!

    Tak fordi du gad lege med igen - håber du er frisk på en fjerde runde??

    Hilsen La Cucina Nada

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg ved godt, at det er et lidt kedeligt svar på udfordringen, men da jeg meldte mig, havde jeg ikke lige tænkt på, hvor travlt jeg egentlig har om sommeren. Så i sidste ende, måtte jeg droppe den vilde kreativitet, og springe over, hvor gærdet var lidt lavere. Men det er en utroligt lækker ret, og de syltede jordbær giver den altså lige et twist.

      Selvfølgelig er jeg frisk på en runde mere, hvis blot vi kommer over sommeren, inden den skydes igang.

      Slet