23. marts 2014

Ramsløgspesto

Jeg har virkelig en svaghed for pesto, så nu hvor der er sæson for ramsløg, skal der selvfølgelig laves ramsløgspesto. Når jeg har store mængder krydderurter, laver jeg gerne pestoer, som bliver portionspakket og kommer i fryseren. De kan bruges til alverdens ting. Jeg bruger det som smørelse i sandwiches, marinade til kød, vender det sammen med rodfrugter eller kartofler inden de kommer i ovnen, som sauce på bunden af en pizza eller som salatdressing - Faktisk er det kun fantasien der sætter grænser. Det er så nemt at lave, at enhver kan finde ud af det. Det eneste der kræves er en god blender eller foodprocessor.

Ramsløgspesto:

200 g ramsløg
100 g persille
75 g hasselnødder 
50 g vesterhavsost
1 tsk salt
2 - 3 dl rapsolie



Alle ingredienserne puttes i en blender eller foodprocessor. Hak indtil pestoen har den ønskede konsistens. Smag efter, om der er nok salt i.


Jeg pakker pestoen i små portioner, inden den kommer i fryseren. På den måde er det nemt lige at tage en lille pose op, når man skal bruge det. Da jeg ikke har så mange små bøtter, bruger jeg plasticposer, som jeg stopper ned i et glas, inden de fyldes. På den måde har jeg begge hænder fri.


I fryseren kan pestoen holde sig længe. Jeg har nogen gange haft det til at ligge der i op mod et år, uden det har taget skade af det. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar