Hvem kender ikke den orientalske risret fra Knorr? Den er et sikkert hit hos de fleste - både voksne og børn. Det er nemt at gribe en pakke, når man er i supermarkedet, men det er faktisk ikke så kompliceret, at lave den selv. Når den er rigtigt hjemmelavet, kan du selv bestemme om du vil have lidt flere grøntsager i, eller om karrysmagen skal intensiveres lidt. Uanset hvad, så er sådan en risret en dejlig klassiker, og den smager super skønt, serveret med en grøn salat ved siden af.
Orientalsk risret - 4 prs:
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg de snittede løg heri - De må godt tage en smule farve, men ikke for meget. Drys karry over, og steg det godt igennem inden det hakkede oksekød tilsættes og brunes af.
Tilsæt ris, gulerodstern, salt og kalvefond/bouillon og rør det hele godt sammen. Fonden skal dække retten.
Bring gryden i kog, og skru ned for varmen. Læg låg på, og lad det simre i 15 min - Rør i gryden et par gange i løbet af tilberedningstiden. Tilsæt ærter og rosiner, og tilbered i yderligere 5 min.
Tjek om risene er møre, og smag evt. til med mere salt.
Vi spiser risretten som den er, men hvis du vil have lidt mere spræl, kan du lave små skåle med tilbehør ligesom til rijstaffel: Peanuts, ananas, banan, kokos, fintsnittet forårsløg, peberfrugt o.lign.
Orientalsk risret - 4 prs:
- 400 g hakket oksekød
- Olie til stegning
- 1 1/2 spsk karry
- 2 store løg - snittet
- 3 store gulerødder - i små tern
- 3 dl ris
- 4 1/2 dl kalvefond eller bouillon
- 2 tsk salt
- 100 g ærter
- 100 g rosiner
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg de snittede løg heri - De må godt tage en smule farve, men ikke for meget. Drys karry over, og steg det godt igennem inden det hakkede oksekød tilsættes og brunes af.
Tilsæt ris, gulerodstern, salt og kalvefond/bouillon og rør det hele godt sammen. Fonden skal dække retten.
Bring gryden i kog, og skru ned for varmen. Læg låg på, og lad det simre i 15 min - Rør i gryden et par gange i løbet af tilberedningstiden. Tilsæt ærter og rosiner, og tilbered i yderligere 5 min.
Tjek om risene er møre, og smag evt. til med mere salt.
Vi spiser risretten som den er, men hvis du vil have lidt mere spræl, kan du lave små skåle med tilbehør ligesom til rijstaffel: Peanuts, ananas, banan, kokos, fintsnittet forårsløg, peberfrugt o.lign.