4. juni 2021

Flettet pestoflüte

 Jeg nærer en virkslig stor kærlighed til nybagt brød, og bager stort set alt vores brød selv. Derfor bager jeg også af og til madbrød, som vi spiser til vores aftensmad. I løbet af grillsæsonen bager jeg en eller anden form for madbrød mindst en gang i ugen. Det er rart at have lidt forskellige at vælge imellem, og de her flettede pestoflütes ligger højt på listen over favoritter. De er luftige og lette, men samtidig virkelig smagsfulde og fede pga. pestoen, som i dette tilfælde er en tangpesto fra Nordisk Tang - Man kan bruge lige den pesto man bedst kan lide.


Flettede pestoflütes - 2 stk:

  • 3 dl lunt vand
  • 15 g gær
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 500 g hvedemel
  • Evt. 10 g bageenzym
  • 1 glas pesto
  • Parmesan ost

Rør gæren ud i vandet sammen med olie, salt og honning. Tilsæt hvedemel og evt. bageenzym og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve lunt og tildækket i min. 30 minutter.


Slå dejen ned og del den i to. Hvert stykke rulles ud til en aflang plade i ca. 3-4 mm tykkelse. Smør pesto ud på hele fladen.


Riv eller høvl parmesan ost ud over pestoen. Nu rulles pladen sammen på det lange led, ligesom hvis det var snegle du skulle lave.  Flæk rullen hele vejen ned igennem på langs, og sno de to halvdele omkring hinanden. 


Flyt forsigtigt brødene over på en bageplade, og lad dem hæve i min. 30 min. 
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 min.