7. september 2015

Glutenfrit "rugbrød"

Den forgangne weekend har været helt forrygende. Lørdag var vi til det store årlige gravhundetræf ved Skjern, og på trods af en voldsom vestenvind havde vi en super hyggelig dag. Det er utroligt, at så stor en forsamling af, hvad der bliver betegnet som, en af Danmarks farligste hunderacer kan samles, uden den mindste ballade eller slåskampe. Som vanligt var der sammenskudsgilde, og jeg havde medbragt æggesalat og hjemmebagt "rugbrød"

Når jeg kalder det rugbrød i gåseøjne, så er det fordi det ikke indeholder rug - Faktisk indeholder det slet ikke nogen former for mel eller korn (bortset fra, når jeg tilsætter en smule maltmel, for at give det lidt ekstra bitterhed) Men det ser ud og smager som rugbrød. Nu er det ikke fordi jeg lider af cøliaki, og dermed bliver syg af at spise glutenholdige produkter, men min mave kan godt have det lidt svært, hvis jeg spiser for mange kornprodukter. Derfor bager jeg disse kornfri rugbrød. Og så er det jo bare super nemt at lave. Man skal ikke bøvle med en surdej, der skal passes som et lille barn, og dejen skal ikke hæve, hverken før eller efter den er kommet i formen. Den skal blot have lov til at samle sig, mens ovnen bliver varm. Nemmere bliver det ikke.


Glutenfrit "Rugbrød" - 1 stk:

  • 275 g hørfrø - Kværn evt halvdelen, hvis du gerne vil have færre hele kerner i brødet
  • 200 g blandede kerner eller nødder
  • 25 g loppefrøskaller - Fiberhusk
  • 6 æg
  • 250 g creme fraiche, skyr, græsk yoghurt el. lign
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Evt. 1 spsk maltmel - Hvis du bruger dette, er brødet IKKE glutenfrit
  • Fedtstof til formen



Alle ingredienser røres grundigt sammen i en skål.


Smør en brødform ( Ca. 23x13 cm) med olie, eller sprøjt den med sprayfedt. Hæld dejen heri, og glat den ud på toppen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad dejen stå og samle sig, mens ovnen bliver varm - Loppefrøskallerne suger væske til sig, og det skal de lige have lidt tid til at gøre.


Sæt brødet i den forvarmede ovn, og bag det i ca 60 minutter. Bank med en finger ovenpå brødet, for at mærke om det er blevet fast - Det skal give en lidt hul lyd, når du banker.

Når brødet er færdigt, tages det ud af formen, og køler af på en bagerist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar