19. marts 2014

Foodexpo 2014 - Fagmesse for madnørder

Søndag d. 16 marts blev Foodexpo 2014 skudt igang. Messecenter Herning blev indtaget af alt hvad der kan kravle og gå indenfor fødevareindustrien, hotel- og restaurationsbranchen. Et sandt mekka for en foodie. Det var første gang jeg skulle afsted, og jeg var super spændt, på hvad der var at se der nede, og hvor stort det egentlig var. Jeg blev ikke skuffet! Hele MCH var proppet til randen med alverdens leverandører af alt hvad hjertet kunne begære af madvarer, køkkengrej, drikkevarer, emballage, rengøringsudstyr, serveringsartikler, restaurationsmøblement osv.

Jeg havde på forhånd besluttet, at denne ene dag, ville jeg ikke følge min diæt. Jeg ville spise og drikke, lige præcis hvad jeg havde lyst til - Og nøj hvor smagte jeg på mange lækre sager. Jeg tror aldrig i mit liv, at jeg har smagt på så mange forskellige oste før. Alt hvad man kunne tænke sig, af danske osteproducenter var til stede, og jeg tror det lykkedes mig at finde frem til dem alle.

Jeg fik mig en lille snak med en mand fra Mammen Mejeri. 

Hos Arla Unika blev jeg nødt til at smage på det hele - et par gange.

Oste fra portugisiske Quinta da Loba

Det hele gik selvfølgelig ikke ud på at jagte oste-smagsprøver. Jeg var også en tur forbi H W Larsen, som er firmaet bag min yndlingswebshop. Her fik jeg savlet godt og grundigt over de lækre knive de sælger.

Mon Rasmus Kofoed fra Geranium også elsker HWL? Det er ham der står i baggrunden  med kokkejakken.

Tojiros lækre knive med 63 lag stål - Desværre er de lidt udenfor mit budget.

Søndagen bød også på konkurrencer. Bl.a blev der afholdt DM i chokolade for kokkeelever. jeg nåede ikke at se ret meget af det, for vi ville gerne se så meget som muligt af messen.

Dyb koncentration til DM i chokolade

Et af de helt store trækplastre var konkurrencen om at blive årets kok. Vi kiggede forbi, da de var igang med forberedelserne, og vendte så tilbage, da de serverede hovedretter og desserter. Det meste var utroligt flot, og vi heppede på Morten Falk fra Kadeau, og det endte også med at han vandt.

Forberedelserne er igang

Tilskuerne var få under forberedelserne

Dommerpanelet bestod af: Per Hallundbæk (Falsled kro) Thorsten Schmidt (Ruths Hotel) Anita Klemmensen (Cottagerne) Rasmus Kofoed (Geranium)

Bo Jakobsen (restaurationen) og Thomas Herman som idag bedst er kendt fra TV.

Det meste af tiden gik egentlig bare med at gå rundt og kigge og smage. Jeg har ikke billeder af det hele, for messen er enormt stor! Men her er lidt godt og blandet fra posen.

Et par grise, som efter sigende skule være glade.


Der var afstemning, om hvilken leverpostej der er danmarks bedste - Jeg synes ikke at nogen af dem var gode. En af dem var direkte ulækker!

Jeg fik mig en lille sludder med Chili Klaus. Man må sige at han er meget entusiastisk omkring sine chilier - Hans smagsprøver var dog lidt kedelige.

Catering landsholdet serverede awesome mad! Det var virkelig lækkert og gennemtænkt.

Grøntsager i lange baner! AB Catering havde en vildt flot stand.


Mens jeg var i herning modtog jeg en opringning hjemmefra. Min kæreste kunne begejstret berette, at vores hund var nedkommet med 5 små guldklumper. Jeg var klar over at de ville komme, mens jeg var afsted, for fødslen var gået igang allerede lørdag aften. Men hold nu op, hvor var det dejligt at komme hjem til en hvalpekasse fuld af rendyrket lykke. 

Tulle med de fem små guldklumper.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar