24. august 2014

Tomatbruschetta

Jeg har så mange tomater i mit drivhus, at vi ikke kan følge med til at spise dem. Vi gør et ihærdigt forsøg, men der kommer jo nye modne tomater til hver dag. Det betyder, at når jeg en sjælden gang imellem er hjemme til at lave aftensmad, så er der ofte tomater involveret i dagens ret. En af smedebassens favoritter er bruschetta med tomat og ost. De kan spises som tilbehør til alverdens ting, men vi får det som regel sammen med noget godt fra grillen.

Jeg har ikke skrevet mængder på opskriften, da det ikke kommer sig så nøje, hvor meget man bruger. Man du skal være forsigtig med at putte for meget olie på brødet - Ellers bliver det for blødt og smattet.

Tomatbruschetta:


  • Skiver af ciabattabrød - gerne noget der er daggammelt
  • Olivenolie
  • Hvidløg efter smag og behag
  • Tomater i små stykker
  • Revet ost




Riv eller pres hvidløget ned i olien, og lad det trække mens du gør de andre ting klar.


Pensl brødskiverne med hvidløgsolien, og læg dem på en bageplade.


Læg tomatstykkerne ovenpå brødet - Der må gerne komme rigeligt på.


Drys med revet ost. Sæt brødene i ovnen ved 200 grader. De skal have 10-15 min, så osten bliver gylden, og brødet knaser lidt.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar