12. september 2021

Klassisk millionbøf

 Kender du det der med at man får helt vildt meget lyst, til noget man ikke har spist i flere år? Sådan fik jeg, for nyligt, det med en omgang millionbøf. Tankerne faldt på pasta til frokost, og pludselig slog tanken om millionbøf mig. Så jeg travede en tur i Brugsen, for at hente hakket oksekød.

Som regel laver jeg en langtidssimret bolognese, når jeg laver kødsovs. Sådan en der er fyldt med alverdens lækre sager, som har stået og bloppet på komfuret det meste af dagen. Men sådan en ultra hurtig millionbøf, med løg og brun sovs er altså slet ikke dårlig. Opskriften er super simpel, men den kommer alligevel her.



Millionbøf - 3-4 prs:

  • 2 løg
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk paprika
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl oksebouillon
  • Salt
  • Roux eller maizena til jævning

Hak løgene og steg dem i smørret, til de er klare. Drys paprika på, og svits det med et øjeblik, inden du tilsætter oksekødet, som brunes af. 

 

Hæld oksebouillon på og tilsæt laurbærblade. Lad retten simre i 10 minutter, og tag laurbærbladene fra igen. 


Jævn retten, kog den op og smag til med salt.


Server millionbøf med spaghetti eller kartoffelmos.