1. april 2021

Chocolate fudge brownie

 Gennem tiden har jeg spist mange kager der er blevet betegnet som "brownie", og mange gange er jeg blevet skuffet. Alt for ofte er jeg blevet præsenteret for en alm. chokoladekage, der blot er skåret ud i lidt mindre stykker, og så kalder man det for en brownie. Det er en stor fejl.

I min verden er en brownie en snasket sag som minder mere om et stykke konfekt end om et stykke chokoladekage. Den er tung og lidt klistret, og så smager den kraftigt af chokolade. Lige præcis sådan er de brownies du får opskriften på her. De er svært vanedannende, så pas på! 


Chocolate fudge brownie:

  • 150 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • 1/2 tsk groft salt
  • 75 g valnødder

Smelt smør og chokolade over vandbad og rør det sammen. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, og rør chokolademassen ud deri.

Rør alle de øvrige ingredienser i - Det kræver en håndmikser eller røremaskine, for dejen er meget sej.


Fordel dejen i en form 20x20 cm. Dejen skal glattes nogenlunde ud, for den flyder ikke ud under bagningen. 

Bag kagen i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. Hvis du stikker en tandstikker i kagen skal den stadig være lidt fugtig inde i midten.

Lad kagen køle helt af, inden du skærer den ud.