6. december 2015

2. søndag i advent - Solbærgløgg (alkoholfri)

Hvis der er en drik der virkelig hører julen til, så må det være gløgg. Den traditionelle rødvinsgløgg er ikke egnet til hverken børn eller folk der skal køre bil, så her har i opskriften på en gløgg uden alkohol. Den er lækker og krydret, ligesom en "rigtig" gløgg, men kan nydes uden bekymringer, hvis man skal ud og køre. Nyd den under et tæppe på sofaen, på en kold dag.



Solbærgløgg - 2 prs:


  • 5 dl æblejuice/most
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 3 kardemommekapsler
  • 5 nelliker
  • Skallen fra en appelsin - Kun det gule
  • 2 dl ufortyndet solbærsaft


 Hæld æblejuicen i en gryde sammen med krydderierne og appelsinskallen. Bring det i kog, og sluk for blusset. Lad det stå og trække i mindst en halv time.


Når juicen har trukket tilpas meget smag fra krydderierne, fjernes de. Tilsæt solbærsaft, og kog gløggen op igen.


Server evt med mandelsplitter og rosiner. Disse fik skiver af den appelsin jeg havde taget skallen fra.