26. maj 2015

Lyn-wok med kalkun og rød karry

Det er ikke meget jeg har fået blogget her i maj måned. Når jeg har haft fridage, er de som regel gået med at få styr på haven inden sommeren. Nu er køkkenhaven til gengæld top trimmet, og jeg venter bare på, at jeg kan begynde at hente frugt og grønt derude. Indtil videre er det kun rabarberne og krydderurterne jeg kan høste af, men det er bestemt også bedre end ingenting.

På de dage hvor det pludselig er sent, inden man kommer igang med aftensmaden, er det dejligt, hvis man kan lave et ordentligt måltid mad på 15-20 min. Her er wok-retter simpelthen fantastiske. Kød i strimler og en pose wokblanding, så er man godt på vej. Selv om jeg foretrækker selv at skære og blande mit grønt, så er energien nogen gange ved at være brugt op, når vi når til spisetid, og så er frysegrønt fantastisk. Fordelen ved frysegrønt, er at det er høstet, når det er modent, og ikke plukket umodent omme på den anden side af jorden, for at modne under transporten til det danske marked. Sådan er det nemlig med en stor del af de grøntsager der kan købes i de danske supermarkeder - især om vinteren.



Lyn-wok med kalkun og rød karry - 2-3 prs:


  • 400 g kalkun i strimler
  • 500 g frossen wokblanding
  • 2 spsk olie til stegning
  • 200 g helbladet spinat - frossen eller frisk
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 50 g soyabønnenudler

  • Evt:
  • Peanuts eller cashewnødder
  • Hakket koriander


Start med at lægge soyabønnenudlerne i en skål med vand. De skal blødes op, inden de kommer i wokken. Opvarm olien og brun kødet af. Tilsæt karrypasta og vend det grundigt sammen med kødet.


Hæld grøntsagerne i wokken, tilsæt kokosmælken og nudlerne, vend det hele godt rundt og læg låg på wokken.

Lad retten stå og simre i 10 min, så kokosmælken opløses, og grønt og nudler bliver tilberedt. Smag retten til med salt eller fiskesauce.


Server med rigelige mængder friskhakket koriander og peanuts eller cashewnødder.






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar