7. juni 2013

Kyllingeboller i karry

I min have har jeg et lille højbed der er fyldt med krydderurter. I bedet har jeg plantet en lille bitte tot koriander, og jeg tænkte, at den nok ville blive stor nok, til at jeg i løbet af sommeren kunne bruge af den et par gange. Der tog jeg fejl! Den vokser og vokser, og er nu så stor, at jeg overvejer, om jeg skal kaste mig ud i en opskrift på koriander pesto. Jeg elsker simpelthen koriander, og kan godt finde på, at plukke en håndfuld blade, som jeg blander i salat. Mmmm krydderurter er noget af det mest fantastiske!

Hvis man af og til laver asiatisk mad, er det ikke til at komme udenom korianderen. I denne opskrift på kyllingeboller, har jeg da også taget udgangspunkt i Thailand. Koriander, chili og ingefær er en rigtig god kombination, og jeg synes det passer rigtig godt til kylling.

Kyllingeboller i karry - 3 prs:

400 g hakket kylling
1 løg
1 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk havregryn
1 fed hvidløg
1 tsk salt
1/2 tsk sort peber
2 spsk hakket, frisk koriander
1-2 rød chili
1/2 tsk stødt ingefær eller 1 spsk friskrevet

Sauce:

25 g smør eller oliemargarine
1/2 finthakket løg
2 tsk madraskarry
2 spsk hvedemel
ca. 3 dl kogevand fra kødbollerne
2 dl mælk
Ca. 1 tsk salt

Hak løg, chili og hvidløg helt fint - Hvidløget kan evt presses.


Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen i en skål. Farsen skal ikke være alt for lind. Stil farsen på køl en halv times tid, så den kan sætte sig. Sæt en gryde med letsaltet vand over på komfuret.


Form boller af farsen, og put dem i vandet, der hele tiden holdes lige under kogepunktet. Hvis vandet kommer til at bulderkoge, risikerer du at bollerne falder fra hinanden. Kogetiden afhænger af hvor store bollerne er. Jeg laver bollerne på størrelse med frikadeller, og koger dem ca. 10-12 min.


I en kasserolle smeltes smørret. Når det er bruset af tilsættes hakket løg, som sauteres en smule. Drys karry over, og rist det godt af i fedtstoffet - IKKE noget med at brænde det på. Drys derefter mel over, pisk det hele godt sammen og afbag det et øjeblik. Tilsæt mælken og pisk den opbagte masse klumpfri. Herefter spædes op med kogevand fra kødbollerne. Lad saucen koge godt igennem, og smag til med salt.


Server med kogte ris, evt. blandet med lidt friske krydderurter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar