8. juni 2013

Æggekage i ovn

Min kæreste har været ude og investere i 4 høns. De går nu i haven og skraber i jorden, spiser græs og regnorme, og klukker så herligt. Jeg synes de er rigtig hyggelige, og så har de jo den fordel at de kvitterer for kost og logi med dejlige friske æg.

Jeg sætter stor pris på en æggekage serveret med tomat, agurk, masser af purløg og selvfølgelig røget flæsk. Det er en ret som, i min verden, virkelig hører sommeren til, og det eneste jeg mangler, til den perfekte æggekage, er de hjemmedyrkede tomater. Indtil videre må jeg dog "nøjes" med købte stilktomater, og så glæde mig over agurkerne fra drivhuset.

Jeg er begyndt at lave mine æggekager i ovnen, for det er altså super nemt. Førhen startede jeg i panden, og satte så panden i ovnen, for at æggekagen ikke skulle blive brændt i bunden, for at blive stegt hele vejen igennem. Den bliver ikke dårligere at at blive lavet i et tærtefad. Faktisk får den stadig en fin tynd stegeskorpe i bunden.

Æggekage - 2 prs:

6 æg
1 dl sødmælk
1/2 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet sort peber
1 tsk bagepulver

Tilbehør:

Agurkeskiver
Tomatskiver
Hakket purløg
300 g røget flæsk

Put alle ingredienserne til æggekagen i en skål, og pisk grundigt. Der skal piskes indtil bagepulveret er opløst, så det ikke ligger i klumper.


Smør et tærtefad med lidt fedtstof, eller giv det en gang fedtspray. Hæld æggemassen i fadet, og sæt det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Den skal bages ca. 20 min, men det kommer selvfølgelig an på tykkelsen af æggekagen. Tryk let på den, man kan tydeligt mærke, hvis ikke den er færdig.


Bagepulveret vil få æggekagen til at hæve og blive lækker og luftig, men server den direkte fra ovnen, for den kan godt falde lidt sammen, når den køler af.


Læg skiver af tomat og agurk ovenpå æggekagen og drys med masser af purløg. Server med sprøde skiver røget flæsk.Ingen kommentarer:

Send en kommentar