8. juni 2013

Æggekage i ovn

Jeg har været ude og investere i 4 høns. De går nu i haven og skraber i jorden, spiser græs og regnorme, og klukker så herligt. Jeg synes de er rigtig hyggelige, og så har de jo den fordel at de kvitterer for kost og logi med dejlige friske æg.

Jeg sætter stor pris på en æggekage serveret med tomat, masser af purløg og selvfølgelig røget flæsk eller bacon. Det er en ret som, i min verden, virkelig hører sommeren til, og det eneste jeg mangler, til den perfekte æggekage, er de hjemmedyrkede tomater. Indtil videre må jeg dog "nøjes" med købte stilktomater, og så glæde mig over agurkerne fra drivhuset.

Jeg begynder altid med at stege røget flæsk eller bacon, og bruger så lidt af fedtet derfra, til stegning af æggekagen - Det giver en dejlig smag. Når æggemassen er hældt i den varme pande, stilles panden i ovnen. På den måde, bliver den ikke brændt i bunden, og den bliver meget hurtigere gennembagt, end når varmen kun kommer nedefra.



Æggekage - 2 prs:
  • 8 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk bagepulver

Tilbehør:
  • Tomatskiver
  • Hakket purløg
  • Sennep
  • Syltede rødbeder
  • Sprødstegt røget flæsk eller bacon

Steg bacon eller røget flæsk sprødt i en pande, og stil det til side. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Rør bagepulveret ud i mælken, og pisk det sammen med æg, salt og peber i en skål.


Hæld æggemassen i panden mens den stadig er varm. Stil panden i ovnen og bag æggekagen i ca. 25 min.


Bagepulveret vil få æggekagen til at hæve og blive lækker og luftig, men server den direkte fra ovnen, for den kan godt falde lidt sammen, når den køler af.


Læg skiver af tomat og agurk ovenpå æggekagen og drys med masser af purløg. Server med sprøde skiver røget flæsk eller bacon.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar