25. juni 2013

Fuldkornspizza med gedeost og parmaskinke

Hvis man gerne vil spise pizza og alligevel være lidt sund, er det en god idé at lave en fuldkornsbund og spare på de fede toppings. Jeg elsker fuldkorn! Det smager bedre, der er mere bid i, og det mætter virkelig godt. Udtrykket "fuldkorn er guldkorn" giver rigtig god mening for mig. Når det kommer til pizzatopping, er der mange der sværger til pølser, bacon, pepperoni og selvfølgelig en masse ost. Det smager også godt, men der må altså gerne ske lidt nyt engang imellem. Jeg synes det er rigtig lækkert, at få en pizza, hvor fyldet ikke er blevet til en uoverskuelig masse der er helt smeltet sammen. Så jeg eksperimenterer ind imellem lidt med pizza, hvor det kun er en del af fyldet der bliver bagt - lidt ligesom når man får en pizza med kebab, ost og frisk salat. I virkeligheden handler det bare om, at finde råvarer, som virkelig smager af noget, for så behøver man ikke at bruge så meget af det, og pizzaoplevelsen bliver til noget der er både let og lækkert.

Fuldkornspizza med gedeost og parmaskinke - 2 stk:

Bund:

2 dl lunkent vand
25 g gær
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1/2 tsk sukker
100 g fuldkornshvedemel
Ca. 200 g hvedemel

Fyld

2 spsk basilikumspesto
1 gederulle - fromage de chevre
6 - 8 skiver parmaskinke
1 stor solmoden tomat
Frisk basilikum eller rucola
Evt. cremefraiche dressing / Urtedressing

Rør gæren ud i det lunkne vand blandet med olie. Tilsæt alle de tørre ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Ælt dejen grundigt sammen, og lad den hæve tildækket og lunt i 30 min.


Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud, så det kun er 3-4 mm tykt. Læg dem på bageplader, smør med pesto, og læg tynde skiver af gedeost på.


Bag pizzaerne en ad gangen, nederst i ovnen, ved 225 grader varmluft. De skal have ca. 15 min. Det er vigtigt, at ovnen er helt varm, når pizzaen kommer ind, og at du kun bager en ad gangen. Dette gøres for at få en sprød bund. Hvis du bager to plader ad gangen, får den øverste ikke nok varme nedefra, og bunden vil højst sandsynligt blive lidt blød.


Når pizzaen er bagt anrettes den med parmaskinke, tomat i tynde både, basilikum eller rucola og evt. dressing.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar