26. februar 2013

Sur/sød kartoffelsalat med forårsløg

Der findes utallige opskrifter på kartoffelsalat, og her kommer endnu en. Jeg synes at dressingen til sådan en salat skal have masser af smag, så det ikke blot smager af kartoffel med creme fraiche og evt. lidt purløg. Denne version har en fin sur/sød balance, og sammen med den lidt skarpe smag af forårsløg, giver det en rigtig lækker kartoffelsalat - Som selvfølgelig passer godt sammen med frikadeller.

Marinade:

1/2 dl sukker
1/2 dl lagereddike
1 spsk finthakket løg
1/2 fed hvidløg - finthakket


Sur/sød kartoffelsalat - 4 prs.

1 1/2 kg kogte, afkølede kartofler
1/2 dl marinade - Halvdelen af opskriften herover
1 bdt forårsløg
1 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche
Salt og peber

Lav marinaden dagen i forvejen, så den kan nå at trække smag fra løgene. Den kan fint holde sig et par uger eller længere på køl, hvis den hældes i et skoldet glas.
Alle ingredienserne puttes i en kasserolle, og gives et kort opkog, til sukkeret er opløst.


Skær kartoflerneud i mindre stykker, og vend dem sammen med marinaden.


Skær forårsløgene ud i fine skiver, bland dem sammen med kartoflerne, lidt salt og friskkværnet peber. Gem lidt af en grønne top fra forårsløgene, til at pynte med.



Tilsæt mayonnaise og creme fraiche, og vend det hele grundigt sammen. Smag til med salt. Drys til sidst med fintskåret top fra forårsløgene.


2 kommentarer:

  1. Det ser rigtig godt ud. Tak for opskriften og de fine billeder. Du må have en god weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme :o) Du må også have en rigtig dejlig weekend.

      Slet